26 Ekim 2012 Cuma

Meyve Suyu Sirkeden Daha Sert


Armut, içerisinde bulundurduğu fitosterollerden, karotenler, pa,osadan, flavanoidler, K, C vitanamini ile bakırdan zengin bir meyve olduğundan diğer meyvelere oranla antioksidan özelliği daha fazla bulunuyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Prof. Dr. Murat Baş mucizevi özellikleri bulunan armutun sağlığa olan yararlarını açıkladı.

Hipoalerjenik bir meyve

Armut diğer birçok meyveye göre özellikle bebekler için alerjenitesi en düşük meyvelerden biridir ve bebek beslenmesi için güvenlidir.

Antioksidan olarak yararları

Armut, içerdiği C vitamini ve bakır sayesinde iyi bir antioksidan meyvedir. Bakır, serbest radikallere karşı hücrelerin savaşında yer alan birçok enzimin yapısında bulunan bir mineraldir.

Barsak sağlığına etkileri

Armut, içerdiği posa ile barsakları kansere neden olan kimyasal bileşiklere karşı korur. Yine içerdiği bakırın kansere karşı koruyucu mekanizmalarda görev yapan enzimlerin yapısında olmasından dolayı, armutun kolon kanserine karşı koruyucu olduğu bilinmektedir.

Kardiyovasküler sağlığa faydaları

Armutun kalp ve damar sağlığına olan katkısı hem C vitamini içeriği hem de içerdiği antioksidan bileşiklerle ilişkilidir. Yaklaşık 35.000 civarında menopoza girmiş kadın üzerinde yapılan bir çalışmada armut gibi meyvelere beslenmelerinde yer veren kadınlarda kalp sağlığının daha iyi düzeyde olduğu belirlenmiştir. Armut, içerdiği potasyum sayesinde de hipertansiyondan koruyucu etki sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder